Rambler Transformation

Eau Claire, Wisconsin

Having enjoyed their large in-town lot for several years the owners were hesitant to move in order to find a larger home for their young family. The 1940's era rambler was cramped with two unsuitable additions. The new configuration added only a small amount of additional space but was completely redesigned to accommodate the family's lifestyle. A larger kitchen was designed with views to both the street and to the backyard through large living room windows. A double sided fireplace divides the living room and small study area. The dining area was relocated adjacent to the kitchen in the southwest corner of the house. The original house had little southern exposure; the new plan provides ample passive solar access and daylight throughout the entire day. A new covered entrance was added (with the option for a green roof), as well as a south facing deck. A new screen porch which opens to a south facing patio was added off the north corner of the living room. Finishes include bamboo floors, stained concrete tiles on the fireplace and vertical grain douglas fir millwork.

More

Website Design and Development by A.Fruit Design